Geesem

Blog o mobilnem.

TV na mobilcu

Objavljeno 19.11.2007 14:37 avtor sabs

TV na vašem mobilcu ni popolnoma nova zadeva, vendar mobizode kot jim pravijo še niso naredile pravega preskoka. Do nedavnega seveda, ko se je FOX prvi odločil, da bo za ameriške uporabnike mobilnega gledanja tvja naredil nekaj svojih najbolj uspešnih nadaljevank v formatu primernem za gledanje na telefonu. 24 ur, Prison Break in seveda Lost so se prerodili v mobilnem svetu. Zaenkrat Fox velja za pionirja, za petami pa mu že sledi angleški BBC s popularno sci-fi nadaljevanko Red Dwarf, animirane epizode z originalno zasedbo . V paci imajo že 22 delno horor serijo When Evil Calls, po kateri bo bojda posnet tudi film. 3x hura za mobilni tv.

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “TV na mobilcu”

 1. parrot pravi:
  19.11.2007 14:47

  OK, kvalitetna vsebina za mase. Solidno. Sedaj pa me zanima še, kako izvajajo distribucijo. Preko streaminga ali preko prenosa na PC in potem sinhronizacije z mobilnikom? Če je streaming se takoj soočimo s stroškom prenosa na mobilnik. Ta pa je lahko zelo konkreten, če ni zadaj CBC – zaračunavanja na podlagi vsebin in ne količine prenesenih podatkov.

 2. kato pravi:
  19.11.2007 17:25

  Mislim da je tole dobro predvsem kot dokaz napredka tehnologije, v praksi pa ne vem koliko ljudi bi ravno želelo gledati TV na 2- ali 3-palčnem zaslonu.

 3. aleksijaleksij pravi:
  19.11.2007 19:49

  Mobilne TV, kjer bi plačeval za prenos podatkov najbrž nihče ne bi gledal. Če se prav spomnim je nekaj časa nazaj (v začetkih Mobitelovega UMTS omrežja) že nekaj TV programov, ki smo jih lahko gledali prek mobilnika. CBC je pri streamingu nujna zadeva.

  @kato: občasno pogledam tudi kakšen film na mobilniku, uporabnost videa / TV-ja na tej platformi je pač podvržena določenim situacijam. Doma res ne bi gledal TV-ja na telefonu …