Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Monopoly Here and Now

Objavljeno 25.11.2007 12:48 avtor aleksij

Namizne igre na mobilniku? Jih ni bolje igrati v družbi prijateljev? Najbrž res, pa vendar včasih ne najdemo časa, da bi s predala vzeli škatlo, z nje očistili prah in vrgli kocke.

naslov: Monopoly Here and Now
razvijalec: Glu
založnik: Glu
žanr: Poslovna strategija
igrano na: SE M600i

Monopoly here and now je mobilna različica ene najbolj popularnih namiznih iger. V njej se lahko pomerijo največ štirje igralci hkrati, in sicer tako, da si podajajo mobilnik. Nasprotniki so lahko tudi računalniški – izbiramo lahko med tremi težavnostnimi stopnjami. Skoraj vsa pravila igre lahko krojimo po svojih željah (začetni kapital, nagrada za prepotovan krog, posestva v lasti na začetku,…).

Nadzor nad igro je preprost. Po menijih se premikamo s standardnimi smernimi tipkami (2,4,6,8 in 5). Ob pritisku na * se lahko premikamo po mizi in si ogledujemo, kdo ima v lasti kakšno polje, načrtujemo, teoriziramo, itd.

Kot že rečeno je Monopoly v prvi vrsti družabna namizna igra, prav zato mobilne različice nima smisla primerjati z izvirnikom. To še ne pomeni, da igra ni zabavna, in glede na to, da se potek igre shrani ob izhodu, lahko vsakič ko imamo na voljo nekaj časa zakotalimo kocke, kupimo kakšno posestvo in se z mislimi prestavimo drugam. Za igro je na Planetu potrebno odšteti 3,49 EUR.

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Igra tedna: Monopoly Here and Now”

 1. irencairenca pravi:
  25.11.2007 14:21

  Jooooj, zame so bolj varne igrice na telefonu kot namizne igre – postanem tako tekmovalna, da sem nevarna za soigralce, literally! (sem že fizično poškodovala ljufi pri enki npr…:))

 2. aleksijaleksij pravi:
  25.11.2007 14:32

  Hehe, potem pa mogoče res. Sicer je malo jeze pri namiznih igrah OK, ampak da se nekoga lotiš fizično? S pestmi al kako? ;)

 3. Oklep pravi:
  25.11.2007 15:59

  če so vam všeč strategije poskuste age of empires za telefon, igra je špica!

 4. aleksijaleksij pravi:
  25.11.2007 20:27

  Age of empires je res vrhunska. Jo bom dodal na seznam in se jo lotil kmalu.