Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Shadowalker

Objavljeno 2.12.2007 17:27 avtor aleksij

Čisto povprečnga dne, v čisto povprečni vasici, se zgodi čisto navadna invazija zombijev. Vojska mrtvih trka na vrata in le ena oseba se jim postavi po robu, da jih pošlje nazaj v grobove, od koder so prišli.

naslov: Shadowalker
razvijalec: Glu
založnik: Glu
žanr: Arkada
igrano na: SE M600i

Shadowalker je ena izmed tistih iger, za katere se zdi, da jih delajo v Romuniji kar po tekočem traku. Tako sem vsaj razmišljal, preden sem jo začel igrati. Je klasična platformna arkada, ki nas s pomočjo dialogov vedno bolj srka v dogajanje. Za nameček, vsebuje tudi nekaj elementov igranja domišljijskih vlog. Glavna junakinja Phoenix Shadowalker se skozi grafično dodelane stopnje prebija s pomočjo sablje in pištole. Igra avtomatsko prilagodi katero orožje uporabi, tako da ni nepotrebnega menjavanja (nekatere to sploh ne bi motilo). Med posameznimi stopnjami lahko izbiramo s premikanjem po zemljevidu, tukaj lahko tudi nadgradimo svoj meč, pištolo ali oklep, ki so nam v pomoč v težjih, kasnejših bitkah.

Nadzor glavnega karakterja poteka gladko. Premikamo se s smernimi tipkami (2, 4, 6 in 8), s tipkama 1 in 3 izvršimo skok po diagonali, najbolj boste obrabili tipko 5, s katero divje udrihate po nasprotnikih. Težavnost je sprva zelo nizka, vendar se kasneje močno poveča, potreben bo kar velik delež koncentracije za napredovanje do samega konca. Še dobro, da lahko napredek shranimo po vsaki končani stopnji.

Če so vam všeč zgodbe o zombijih, z igro ne boste razočarani. Igra zgodbo poda na zanimiv način, akcije prav tako ne manjka. Zaradi možosti kupovanja opreme je iskanje skrivnih kotičkov zabavno opravilo, saj se na najbolj odročnih delih ponadavi skriva presenečenje v obliki večje vsote denarja. Hack and slash!

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark