Geesem

Blog o mobilnem.

Tušmobilovi iPhoni že odpovedujejo

Objavljeno 6.12.2007 12:13 avtor kato

Da nakup iPhona pri Tušmobilu ni najcenejša možnost, vemo že nekaj časa, po ugotovitvah prvih uporabnikov pa se je izkazalo, da lahko z mobilnim telefonom pravzaprav kupimo mačka v žaklju.

Eden izmed uporabnikom nam je namreč potrdil, da se mu je iPhone po posodobitvi programske opreme zaklenil. Najprej se je “sesul”, po večkratni povrnitvi sistemskih nastavitev pa je sporočil, da je SIM-kartica neveljavna.

Zanimivo je tudi, da je iz serijske številke Tušmobilovih iPhonov razvidno, da izvirajo iz Združenih držav Amerike, naš tretji mobilni operater pa vztraja, da jih je kupil na območju EU. To je sicer možno, vendar le če jih je kupil preko preprodajalcev, ki telefone uvažajo iz ZDA.

Vsem uporabnikom Tušmobilovih iPhonov torej svetujemo, da ne izvajajo posodobitev programske opreme, interesentom za nakup pa priporočamo alternativne možnosti nakupa.

iPhone

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Tušmobilovi iPhoni že odpovedujejo”

 1. Matjaž pravi:
  6.12.2007 13:08

  Hja, posodobite programske opreme pač ni v domeni uporabnika..Ali pač…Si pa verjetno vsak želi, da če že ima tak telefon, da od njega dobit tudi kaj več kot le imidž, da ima tak telefon….

 2. Davorin pravi:
  6.12.2007 13:13

  Ja, iPhone-i se radi nadgrajujejo … še en razlog zakaj si ga ne bom omislil.

 3. doen pravi:
  6.12.2007 13:21

  Nadgrajevanje iPhone-ov je ena kljucnih prednosti teh telefonov. S softverjem pridobiva telefon funkcije, ki jih prej ni imel. Vecina stvari, za katere se ljudje pritozujejo, da manjka, se da resit z softver updejtom (MMS, Chat, snemanje videa, copy/paste …)

  Koliko drugih telefonov dobiva funkcije na tak nacin s strani proizvajalca… dvomim da veliko…

  Je pac problem updejtat nekaj kar ni ravno legalno usposobljeno (tudi Windowsov ne gre updejtat brez pravilne aktivacije, torej ne vem zakaj folk jamra pri iPhone-ih)

 4. CerpinTaxt pravi:
  6.12.2007 14:04

  Uf tole je pa res absurdno..

  Kako se bodo iz tega izvlekli si pa ne predstavljam.. :)