Geesem

Blog o mobilnem.

GPS in videokamera za iPhone

Objavljeno 17.12.2007 17:05 avtor kato

Spisek želja za iPhone 2 se iz dneva v dan manjša, saj lahko z različnimi programskimi in strojnimi nadgradnjami obogatimo že sedanji iPhone. Skoraj sočasno sta bili odpravljeni dve pomembni pomanjkljivosti: nepodpora GPS in nezmožnost snemanja videoposnetkov.

Podjetje Part Foundry bo predvidoma februarja začelo s prodajo GPS modula za iPhone, ki naj bi stal 89 dolarjev in bo odlična dopolnitev programa Google Maps. Za uporabo bo seveda potreben softverski poseg v iPhone, na voljo pa so že prvi prototipi.

iPhone GPS

Kamera v iPhonu sicer ni najboljša, saj zajema posnetke z ločljivostjo do 2 megapik. To bi bilo več kot dovolj za zajem videoposnetkov, a teh iPhone ne podpira. Bolje rečeno – ni podpiral. Pred nekaj dnevi je bila namreč predstavljena aplikacija za zajem posnetkov z ločljivostjo kar 2 megapik.

Spodnji video prikazuje delovanje programa, ki zajema 5 sekund dolge posnetke in jih takoj zatem predvaja. Avtor programa obljublja, da bo polna različica omogočala neomejeno dolžino posnetkov in 15-30 sličic na sekundo (trenutno le 10).

YouTube slika preogleda

[GSMArena.com in GSMArena.com]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “GPS in videokamera za iPhone”

  1. aleksijaleksij pravi:
    17.12.2007 18:48

    Tole z eksternim GPS modulom je sicer dobro ampak hkrati tudi hudo nepraktično. Takšne stvari morajo preprosto biti vgrajene, drugače niso praktične.