Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Age of Empires III

Objavljeno 23.12.2007 13:38 avtor aleksij

Remake legendarne strategije z namiznih računalnikov na mobilniku? Sliši se odlično … in tudi je! Če želite graditi mesta, nabirati surovine, se vojskovati in biti zmagovalci potem berite dalje.

naslov: Age of Empires III mobile
založnik: Glu
žanr: realnočasovna strategija
igrano na: SE M600i

Igra nas postavi v obdobje nekje med leti 1500 in 1800. Ljudstvo nas je izbralo, da jih obvarujemo pred prežečo grožnjo vpada sovražne vojske. Igrati začnemo z osnovnimi enotami in mestno hišo. S kopičenjem surovin gradimo nove stavbe in opremljamo vojsko. Najpogostejši cilj od nas zahteva, da uničimo nasprotnika, soočimo pa se tudi z nekoliko manj krvavimi misijami. Če si zaželite samo hitrega pokola in vas ne zanima dolgotrajna kampanja, vam igra ponuja 12 različnih kratkih stopenj namenjenih prav temu. Tako kampanjski način, kot skirmish lahko igramo na dveh različnih težavnostnih stopnjah.

Prva misel, ki me je obšla je kako je mogoče prevzeti nadzor nad številnimi enotami in zgradbami brez miške in tipkovnice. Za to so pri Glu dobro poskebeli, saj je nadzor doganljiv in intuitiven. Do zmešnjave pride le pri obsežnejših bitkah, saj se enote včasih obnašajo pretirano pacifistično, medtem ko jim sovražnik pred očmi pobija sovrstnike. Vendar je tudi za to poskrbljeno, saj je potek igre mogoče ustaviti in podati ukaze svojim vojakom, še predno ti podležejo nasprotniku.

Age of Empires III je resnično odlična igra, za katero vam ne bo žal niti centa. Na Planetu vas bo olajšala za 3,49 EUR, Simobilovci pa boste zanjo morali odšteti 3,75 EUR.

  • Share/Bookmark