Geesem

Blog o mobilnem.

Mobilne online multiplayer igre

Objavljeno 14.01.2008 15:49 avtor aleksij

Ste eden izmed tistih, ki meni da jim računalniški nasprotnik ne more biti prava konkurenca pri igranju iger? Človeški nasprotniki lahko še tako slabo igro naredijo dobro. Nalinijsko večigralstvo se na mobilnikih še ni dobro razvilo. Najbrž je glavna ovira pri tem cena prenosa podatkov, ki zna biti za nekatere pravi bav-bav.

Strah je v veliki meri odveč. Količino prenešenih podatkov sem preveril pri najbolj popularni nalinijski igri World of Warcraft (na PC-ju). V desetih minutah igranja se je preneslo 17 MB podatkov v obe smeri. Nalinijske igre na mobilni platformi seveda ne potrebujejo takšne količine podatkov.

Med brskanjem po mobilnih različicah večigralskih iger sem naletel na Cotopio. Trenutno je na voljo pet iger – šah, reversi, štiri v vrsto, predelava tetrisa in tri v vrsto. Vse igre lahko igrate proti računalniškemu ali človeškemu nasprotniku. Pred pričetkom igranja je potrebno z mobilnikom obiskati naslov http://cotopia.mobi, si namestiti izbrano igro in se registiriati. Vse je brezplačno, registriranih pa je že več kot 32.000 uporabnikov.

Nasprotnika ni težko najti, po minuti čakanja sem se že znašel v šahovskem dvoboju. Izbirate lahko možnost naključnega igralca ali pa izberete s seznama prijateljev in si med drugim pošiljate tudi sporočila.

  • Share/Bookmark