Geesem

Blog o mobilnem.

Ženske se igrajo z mobilniki bolj kot moški

Objavljeno 23.01.2008 23:24 avtor sabs

Pred kratkm sem prebirala rezultate neke raziskave in bila popolnoma presenečena nad njimi. Electronic gaming in the Digital Home je torej naredil raziskavo na 2000 prostovoljcih, ki redno igrajo igrice na telefonu. Ženske predstavljajo kar 61 odstotkov teh igralcev! Raziskava je pokazala da igrajo eno do štiri igrice mesečno in kar 58 odstotkov teh žensk preživi več kot štiri ure na mesec ob igranju mobilnih igric. Zanimivo je tudi, da je bilo več “igralk” tudi pri igricah na spletu.
Te statistike sicer držijo za Združene države Amerike, zanima pa me, kaj bi takšna raziskava pokazala pri nas. Kaj misliš Aleksij? S temle Asteriksom si mene vsekakor prepričal.

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Ženske se igrajo z mobilniki bolj kot moški”

 1. aleksijaleksij pravi:
  24.01.2008 00:32

  Meni se zdi, da ženske predvsem rade igrajo igre, ki ne zahtevajo veliko vloženega časa. Igre na mobilnikih in web igrice se v večini igrajo, kot “mini games” in so zato tudi bolj popularne.

  Ne drznem pa si reči, da je to pravilo. :)

 2. kato pravi:
  25.01.2008 01:52

  Hehe, bi se kar strinjal, aleksij. Ampak nekoč sem tudi trdil, da je pri izbiri mobilnika za žensko najpomembnejša oblika, pa so me izžvižgale. ;)