Geesem

Blog o mobilnem.

Zaradi mobilcev nazaj v predindustrijsko dobo

Objavljeno 25.01.2008 23:00 avtor sabs

Čvekanje in govorice niso le naše postransko dejanje temveč so nujno potrebne za človeško sociološko, psihološko in tudi fizično dobro počutje. Mobilci so poleg domenkarskih pogovorov postali tudi orodja v terapevstki namen – brezplodnemu čvekanju in opravljanju.
Raziskave so namreč pokazale, da je so čvekanje in govorice neke vrste “social grooming”, podobnega kot poznajo vsi ostali primati in naj bi pripomoglo k produkciji endorfinov, sproščanju stresa in okrepčanju imunskega sistema. Dve tretjini vseh pogovorov je prav brezplodno čvekanje in z mobilnimi telefoni se je povečalo to vitalno terapevtsko dejanje med ljudmi, saj ga omogočajo kadarkoli in kjerkoli. Bojda smo se z vzorci komunikacije vrnili nazaj v predindustrijsko ero, ko so ljudje živeli v majhnih in trdnih združbah kjer so uživali v dolgih pogovorih kar tako. Podobno, kot jih še vedno najdemo danes na vasi.
Živeli mobilni telefoni!
Da bi dokazali da ta teorija drži lahko povemo rezultate raziskave, ki pravi, da moški v enaki meri kot ženske uživajo v brezplodnem govorjenju/čvekanju/govoricah.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Zaradi mobilcev nazaj v predindustrijsko dobo”

  1. Swizec pravi:
    26.01.2008 00:15

    Kako vraga lahko nekdo kar tako cveka po telefonu? Saj imamo vendar kopico protokolov, ki nam to omogocajo pa so cisto zastonj …