Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Heroes

Objavljeno 27.01.2008 19:31 avtor aleksij

Zgodaj zjutraj. Po temnem nebu so se začeli potikati prvi izvidniki sončnih žarkov, medtem ko ves zaspan poskušam s pomočjo misli premakniti skodelico tople kave z mize naravnost v še zaspano in ohlapno dlan … Razkritje, da ne premorem nadnaravnih moči me zadane bliskovito, kakršen je bil tudi požirek najtemnejše kave v mestu.

naslov: Heroes: The official mobile game
razvijalec: Gameloft
založnik: Gameloft
žanr: miselna/arkadna
igrano na: N73

Skozi igro se prebijamo z igranjem enega izmed treh izbranih likov. Niki Sanders, Hiro Nakamura in Peter Petrelli imajo, kot v TV nanizanki, vsak svoje super-moči.

Še najmanj zanimivo je igranje z Niki, to je sestavljeno v glavnem s pretepanja v stilu Final Fight. Pobiramo lahko razne objekte, jih mečemo na sovražnike, lahko pa tudi pobiramo in uporabljamo različna orožja. Nikijin superudarec ob aktivaciji pobije vse nasprotnike na zaslonu.

Igranje s Hirom predstavlja najbolj raznolik in zabaven del. Najprej se podamo na lov za legendarno katano Takeza Kenseia. Pot nas vodi skozi nekakšen muzej, zastražen s kamerami, pazniki in številnimi laserji. Ta del je namenjen razgibavanju sivih celic. Hiro si na poti pomaga s svojim nadnaravnim talentom ustavljanja časa. Kasneje v igri prevzamemo tudi nadzor nad Hirom s prihodnosti, kjer se igra prestavi v pretepaški način.

Peter ima sposobnost prevzemanja supermoči preostalih junakov. Z njim boste letali med nebotičniki po NYC, s telekinezo premikali objekte (med drugim tudi odigrali partijo tetrisa) in se spopadli z največjim zloritnežem – Sylarjem.

Igra je grafično zelo dodelana, igra pa se gladko, kot bi mazali maslo na topel kos toasta. Raznolikost izzivov je tisto, kar vas bo priklenilo na kavč za kar lepo število ur. Od pretepanja, do letenja, reševanja ugank, igranje tetrisa … poskrbljeno je za vrhunsko zabavo, tako za ljubitelje nanizanke, kot za tiste, ki s Heroji še niso seznanjeni.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Igra tedna: Heroes”

  1. Wipe pravi:
    28.01.2008 22:55

    OK, samo lahko bi dodal še mulca od Niki, kot igralen lik in vkljčili še malo več brain rekreacije. Recimo podobno,kot špil the incredible machine.