Geesem

Blog o mobilnem.

JoikuSpot – Vaš mobilnik kot dostopna točka

Objavljeno 5.02.2008 19:48 avtor aleksij

JoikuSpot Light je aplikacija, ki vaš mobilnik spremeni v wlan dostopno točko, brezplačno si jo lahko prenesete z Joiku-ove spletne strani. Po končani namestitvi je potrebno le zagnati aplikacijo in že se lahko povežete v omrežje.

Na vaš čisto nov mobilni wireless router se lahko poveže tudi več naprav hkrati, kar smo preiskusili z namiznim računalnikom in prenosnikom Eee. V obeh primerih smo se v omrežje povezali brez težav.

Seveda je bila to idealna priložnost testiranja hitrosti naše internetne povezave (Mobitel 3G) …

Če si lastite samo eno SIM kartico je JoikuSpot idealna rešitev, saj vam prihrani nadležno prestavljanje simke s telefona v modem in obratno. Paziti morate le, da se na vaše wlan omrežje ne priključi kakšna nepovabljena oseba, saj lahko v takšnem primeru vaš telefonski račun krepko olajša vašo denarnico.

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “JoikuSpot – Vaš mobilnik kot dostopna točka”

 1. kato pravi:
  5.02.2008 23:15

  UUUporabno! Res odlična ideja, kapo dol!

 2. aleksijaleksij pravi:
  5.02.2008 23:29

  Zadeva res odlično deluje …

 3. silvestre pravi:
  6.02.2008 12:46

  Čakam app, da mi reši še težavo za Eduroam (PAP protocol that is) :( .

  Vseeno je ta zadeva zakon! Komaj čakam da instaliram! :)

 4. rakec150 pravi:
  21.01.2009 17:45

  mam nokio e66 pa ko si dam to gor pa hočem povezat mi napiše preko čega se hočem povezat vodafon live al pa simobil internet in ko to izberem pa hočem na net mi napiše da že mam en wlan vkloplen in da najprej onega izklopim pa še kaj če zberem tam vodafon live al pa simobil internet kaj potem plačaš al ne?