Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Beowulf

Objavljeno 10.02.2008 16:19 avtor aleksij

Večina ga bo prepoznala, kot junaka istoimenskega filma, nekateri se ga boste spomnili kot protagonista stare angleške epske pesnitve – Beowulf je vsekakor utelešenje pravega moškega.

naslov: Beowulf
razvijalec: Gameloft
založnik: Gameloft
žanr: akcijska/arkadna
igrano na: N73

Ljubitelji arkadnih iger v slogu hack ‘n slash pozor! V igri prevzamete vlogo Beowulfa, junaka ki je sprva poklican, da ubije pošast (Grendel) ki terorizira mesto. Zgodba se kasneje zaplete, kajti izkaže se, da je imel Grendel še bolj pošastno mater, ki se odloči maščevati sinovo smrt.

Beowulf ima na voljo kar pester nabor udarcev. S pritiskanjem na tipko 5 izvede navaden udarec z mečem, če to tipko nekaj časa držimo, Beowulf silovito zamahne in povzroči precejšnjo škodo. Ob pritisku na tipko 0 nam je na voljo poseben “rage udarec”, katerega lahko izvedemo le takrat, ko imamo na voljo dovolj besa (modra vrstica). Nasprotnike lahko tudi dvignemo in jih prav pošastno raztrgamo na polovico ali jih vržemo na ostale sovrage.

Igra se igra lahkotno, kot tečejo besede epskih pesmi. Za akcijo in pestro okolje je dodobra poskrbljeno, ne manjka niti skakanja po platformah, niti plezanja po stenah. Monotonost razbijejo tudi različne naloge, s katerimi se srečamo, zelo zabavne so tudi številne bitke s “šefi”. Igra je tako zanimiva, da boste kmalu naleteli na njeno pravzaprav edino slabost – ima namreč samo 14 stopenj, zato priporočamo igranje na srednji ali težki težavnostni stopnji. Pa veliko zabave.

  • Share/Bookmark