Geesem

Blog o mobilnem.

Bo XPERIA iPhonov krvnik?

Objavljeno 12.02.2008 23:48 avtor kato

Kot vse kaže bo “zlato medaljo” na Mobile World Congressu v Barceloni pobral Sony Ericsson, ki je že prvi dan predstavil nov mobilni telefon XPERIA X1, ki je gotovo največji posebnež med vsemi predstavljenimi.

Švedsko – japonsko podjetje je sicer predstavilo tudi nekaj drugih mobilnikov, a prvi predstavnik povsem novega razreda je zasenčil vse, čeprav bo na voljo šele čez pol leta.

In kljub temu, da so se ga na sejmu lahko dotikali le predstavniki Sony Ericssona, je jasno, da mobilnik s 3-palčnim na dotik občutljivim zaslonom z ločljivostjo kar 800 x 480 pik meri na najzahtevnejše uporabnike, ki bi od podjetja utegnili pobegniti k Applovemu iPhonu.

Hvalevredna je tudi mehanska tipkovnica QWERTY, ki jo s pomočjo drsnega mehanizma odpremo po daljši stranici naprave, ki podpira tehnologije HSDPA (3,6 MHz), Wi-Fi (G in ne B, za katerega smo doslej mislili, da se je Sony Ericsson zaljubil vanj) in GPS.

Uporabnike utegne razočarati edino izbira operacijskega sistema – Windows Mobile 6.0 Professional, pa tudi fotoaparat z ločljivostjo 3,15 megapik najbrž ne bo njegova svetla točka.

A naj bo dovolj besed, slika pove več, video pa še več.
YouTube slika preogleda

[GSMArena.com]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Bo XPERIA iPhonov krvnik?”

  1. aleksijaleksij pravi:
    13.02.2008 07:41

    Meni pa se zdi zelo zanimivo, da so se odločili za windows mobile. Priznajmo si, interface dosedanjih SE smartphoneov ni ravno work of art.