Geesem

Blog o mobilnem.

Mobile phone dispenser

Objavljeno 16.02.2008 13:20 avtor sabs

Pri nas se da na avtomatih recimo dobit pijačo, čokoladice, plačat parkirnino in to je nekako to. Dežela kjer je avtomatov praktično za vse mogoče je sigurno Japonska.
Iz avtomata lahko kupite recimo rože, sveža jajca, kokice, ramen noodle, dežnike in celo majčkene žive hroščke, ki so pri otrocih zelo priljubljeni kot domače živalice.
Seveda pa je zelo dobro pokrit tudi trg mobilne tehnologije. V nakupovalnih centrih lahko najdete avtomate za polnjenje svojih mobilcev. V enega od okencev vtaktnete telefon, vtipkate kodo in ga pustite tam dokler opravite svoj nakup. Potem vržete v avtomat nekaj centov in vratca se zopet odprejo, da vzamete telefon ven. Zelo popularni so tudi t.i. photo stations. Nanj priklopite svoj telefon ali pa preko bluetootha pošljete fotografije katere vam avtomat v nekaj sekundah natisne kot fotografijo.
Da menjavamo mobilne telefone pogosteje kot čevlje ali druge kose oblačil in da so postali potrošni material, vemo. V stilu trenda sta tako Motorola kot Vodaphone izdelala avtomat kjer lahko kupite svoj mobilec z naročnino ali brez.

  • Share/Bookmark