Geesem

Blog o mobilnem.

Google presenečen nad pogostostjo iPhona

Objavljeno 17.02.2008 22:30 avtor kato

Predstavniki Googla niso mogli verjeti svojim očem, ko je statistika za zbiranje podatkov o uporabnikih Googlovega iskalnika pokazala, da spletno stran preko iPhona obišče 50-krat več uporabnikov kot preko katerega drugega mobilnega telefona.

Po besedah šefa Googlovega mobilnega oddelka so inženirjem celo naročili, naj še enkrat preverijo dnevniške zapiske, a ti so še enkrat potrdili enako dejstvo.

Očitno je Applu z iPhonom uspelo izdelati ne samo lep telefon in glasbeni predvajalnik z odlično uporabniško izkušnjo, ampak tudi najboljšo majhno napravo za brskanje po spletu doslej.

[AppleInsider]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Google presenečen nad pogostostjo iPhona”

  1. mario pravi:
    17.02.2008 23:55

    Sej pa to je logično. Google je najpopularnejši iskalnik, iPhone pa je zaradi svojega velikega ekrana primeren za brskanje in zato je logično da je iPhone daleč najbolj popularen.

    Pri ostalih telefon je vedno po defaultu nek iskalnik oz. začetna stran ponudnika prednastavljene. Poleg tega si lahko na smartphone namestimo npr. Opera Mini, ki pa ima na začetni strani Search od Yahoo!.

    Google z mobilnikom dejansko nikoli ne uporabljam, z računalnikom vedno. Ti podatki še zdaleč ne pomenijo, da je iPhone nevem kako zelo popularnejši od konkurenčnih mobilnikov.