Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: America’s Army

Objavljeno 17.02.2008 15:55 avtor aleksij

Vtikanje nosu v tuje zadeve je specialiteta ameriške vojske in v tej igri ni nič drugače. Naj vam križarski pohod, namenjen širjenju svobode in demokracije, popestri dolgočasno popoldne.

naslov: America’s Army: Special operations
razvijalec: Gameloft
založnik: Gameloft
žanr: akcijska/arkadna
igrano na: N73

America’s Army je dobro poznana in priljubljena igra z namiznih računalnikov. Vsem bodočim marincem in ostalim navdušencem prvoosebnih streljačin je ta že lep čas na voljo brezplačno. Mobilna različica žal ni brezplačna, niti ni prvoosebna streljačina. V igri prevzamemo vlogo vojaka, ki zvesto in brezpogojno izpolnjuje ukaze svojih nadrejenih. Zgodba seveda ni zapletena, pravzaprav dobimo občutek, kot da je sploh ni.

Igra skozi različne misije utilizira več slogov igranja. V osnovi se skozi nekatere stopnje prebijamo s pilotiranjem helikoptra, v slogu “shoot ‘em up”, dosti časa pa preigramo tudi v vlogi pehote. Slednji stil je daleč bolj zanimiv, saj ponuja raznoliko izkušnjo. Igramo kot vojak, ki nekaj časa hodi peš, nekaj časa vozi oklepno vozilo in se občasno prelevi v ostrostrelca.

Igra vas bo tekom enajstih misij (toliko jih je na voljo) dobro zaposlila. Prav lahko se vam zgodi, da boste kar naenkrat gledali v zaključni zaslon. Igralnost je, vsaj v kopenskih misijah, zelo dobra, nadzor brezhiben. Tudi po grafični in zvokovni plati igri prav nič ne manjka. Če pa od iger zahtevate dovršeno in globoko zgodbo, potem lahko America’s Army kar spregledate.

  • Share/Bookmark