Geesem

Blog o mobilnem.

Second Life prihaja na mobilnike

Objavljeno 21.02.2008 19:32 avtor aleksij

Eden izmed najbolj popularnih virtualnih svetov se bo kmalu z računalnikov preselil tudi na mobilnike. Podjetje Vollee razvija klient, ki bo omogočal vstop v Drugo življenje z mobilnikov, končan pa naj bi bil nekje v začetku meseca maja. Aplikacija bo nudila dostop do povsem enakega sveta, kot če bi vanj vstopili prek namiznega računalnika.

Z Vollee-jevo storitvijo spletne igre na mobilnikih, kot so World of Warcraft, Lord of the rings Online, ipd. postajajo realnost. In kako deluje? Po principu interaktivne mobilne TV. Voleejevi strežniki so povezani z igro, ti pa nato na mobilnike v obliki pretočnega videa pošiljajo sliko. Ukazi z mobilnikov pa se posredujejo v obratni smeri. Torej nekakšna moderna različica televizijske igre Hugo, le da je televizijski zaslon tokrat naš mobilnik. Za udobno rabo takšne storitve je potrebno upoštevati, da se med igranjem prenese velika količina podatkov, zatorej je vnaprej zakupljena količina podatkov skorajda nujna.

Podobno potezo čakamo že nekaj časa, saj so prav nalinijske igre tisto, kar trenutno primanjkuje na naših žepnih napravah. Če želite postati beta uporabnik se morate registrirati na Vollee-jevi spletni strani, ti pa obljubljajo da vam bodo poslali klient, takoj ko bo nared za preizkus.


[vollee]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Second Life prihaja na mobilnike”

  1. aljaž pravi:
    30.07.2008 20:46

    igra je dobra