Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: The Settlers

Objavljeno 24.02.2008 16:59 avtor aleksij

Zavihajmo rokave, zgradimo mesto, ga ubranimo pred barbari in ostalimi brezkompromisnimi plenilci pripadnic nežnejšega spola. V slogi je moč in na naših plečih leži prihodnost svobodnega naroda.

naslov: The Settlers
založnik: Gameloft
žanr: strategija
igrano na: N73

The Settlers je realnočasovna strategija, ob igranju katere smo mnogi preživeli veliko število ur za računalnikom. V igri gradimo mesta, nabiramo surovine, z njimi trgujemo, se razvijamo in branimo pred nenehnimi vdori sovražnih barbarov. Vse to ne poteka prosto po Prešernu, saj smo soočeni z raznolikimi cilji, katerim je potrebno slediti do potankosti.

Preden začnemo graditi je potrebno nabrati osnovne surovine, kot so les, kamen in hrana. Našim naselbinam nenehno grozi napad sosednih plemen, varni nismo niti pred invazijo z morja. Obramba je tako pomemben del našega preživetja. Potrebno je poiskati ravnovesje med tehnološkim razvojem, zbiranjem surovin, gradnjo mesta in obrambo. Vse to postane relativno težko v kasnejših stopnjah.

Z nadzorom nas dobro seznani učinkovito zastavljen tutorial. Upravljanje vašega mesta je v začetnih stopnjah relativno lahko, vse skupaj pa na trenutke postane nepregledno in neučinkovito. Podobne težave so praktično neogibne pri tem žanru iger na mobilnikih. Učinkovita rešitev bi lahko bil izpiljen uporabniški vmesnik za mobilnike z zaslonom občutljivim na dotik. Kljub vsemu igra nudi prijetno izkušnjo in je “a must” za vsakega stratega.

  • Share/Bookmark