Geesem

Blog o mobilnem.

Java kmalu, BBC iPlayer zdaj

Objavljeno 8.03.2008 11:27 avtor kato

Sun je v nekaj dni dolgem pregledu razvojnih orodij za iPhone (in iPod Touch, ki ga reveža tako pogosto pozabimo omeniti) spoznal, da se mu obeta nova platforma, na katero bo lahko zasidral svojo tehnologijo št. ena – Javo.

To pomeni, da bo iPhone že konec junija, ko naj bi bila platforma na voljo uporabnikom, bogatejši za cel kup javanskh aplikacij in iger, med katerimi so npr. Libris eBook reader, EA Sims Bowling, Harry Potter and the Order of the Phoenix in druge.

iPhone bo uporabljal javanski navidezni stroj s temelji v Java Micro Edition (ME), vprašanje pa je, do kakšne mere bodo obstoječe aplikacije lahko izkoristile iPhonov prefinjeni uporabniški vmesnik.

iPhone Java

V skladu s pričakovanji in napovedmi pa je BBC predstavil iPlayer za iPhone (različica beta), ki omogoča spremljanje vsebin angleške javne televizije, kar je prva storitev spremljanja TV na zahtevo za prenosne naprave.

Potrebna je povezava v brezžično omrežje Wi-Fi, saj EDGE ne zmore bitne hitrosti 516 kb/s, za stiskanje pa je uporabljen standard H.264.

[MacRumors.com]

  • Share/Bookmark