Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Metal Gear Acid

Objavljeno 9.03.2008 15:06 avtor aleksij

Zadnje čase se na mobilnikih pojavlja vse več predelav iger, ki jih poznamo s PC-jev in igralnih konzol. Igra, ki sem jo preigraval ta teden sledi vzoru.

naslov: Metal Gear Acid
založnik: Konami
žanr: strelska/strategija
igrano na: N95

Metal Gear je popularna serija iger, ki se razteza po večih platformah. Tokrat smo jo dočakali tudi na mobilnikih. V glavni vlogi nastopa übersoldat Snake, ki je pravzaprav tipičen one man army primerek. Igra je zanimiva zaradi poteznega načina igranja (podobno kot recimo serija UFO na PC-jih, …) in zaradi faktorja naključnosti. V vsaki stopnji nam je dodeljen cilj, ki ga moramo opraviti. Poti do cilja pa je veliko, kar naredi igro zelo pestro.

Potezno igranje vnese veliko mero načrtovanja, kar ni po godu vsakemu igralcu. Element naključja pa prinese izbor kart, katere nam dajejo možnost izvajanja različnih akcij. Tako se vam lahko zgodi, da ne boste imeli na voljo orožja ravno v trenutku, ki ga najbolj potrebujete.

Nadzor nad igro je odlično zastavljen, saj nisem naletel na niti eno pomanjkljivost. Grafika in zvok sta prav tako solidna.

Serija Metal Gear kljub vsej hvali ni za vse igralce. Poznam ljudi, ki se je izogibajo kod hudič križa in poznam takšne, ki se je preprosto ne morejo ločiti dokler ne končajo vseh misij. Če ste ljubitelj strategij, potem lahko brez oklevanja rečem, da je Metal Gear Acid verjetno najboljša igra tega žanra na mobilni platformi.

  • Share/Bookmark