Geesem

Blog o mobilnem.

Glasbena trgovina na mobilnem Planetu

Objavljeno 10.03.2008 18:43 avtor aleksij

Dolgo se je šušljalo o njej, potem smo nanjo že pozabili, zdaj je končno tu. Od današnjega dne dalje si lahko obiskovalci mobilnega Planeta prenesejo celotno skladbo na mobilnik. Pri Geesemu smo povsem slučajno opazili povezavo na Planetu in jo seveda raziskali …

V sklopu Melodije/Slike/Igre se po novem nahaja povezava Prenesi skladbo. Ta vodi v prvo glasbeno trgovino pri nas v mobilni obliki. Mobitel je v preteklosti že oral ledino s spletno glasbeno trgovino zabavaj.se, ki pa so jo lep čas nazaj ukinili. Pa poglejmo kako izgleda zadeva v praksi.

Na Planetovi spletni strani vas čaka povezava. Tukaj lahko brskate po katalogu in si na mobilnik pošljete povezavo v obliki potisnega sporočila.

Skladbe so zaščitene z DRM-jem (preverjeno), kar pomeni, da jih ne boste mogli pošiljati naprej svojim prijateljem. Cene za skladbo se gibljejo od 1,69 do 2,49 EUR (domače so cenejše od tujih). Kvaliteta zvoka je dobra, velikost datoteke petminutne skladbe, ki smo jo kupili, je približno 2 MB.

Naj vas številke v oklepajih ne zavedejo, do prave zbirke skladb se dokopljete, če sledite povezavi “od A do Ž”, ali pa preprosto uporabite iskalnik. Presenečeni boste kaj vse se nahaja v zbirki. Skupnega števila skladb žal nismo zasledili, če pa na hitro ocenim jih je krepko čez osem tisoč. Prenesene skladbe si lahko na večini telefonov nastavite tudi kot zvonjenje, čeprav so namenjene predvsem poslušanju “on the go”.

Mobilna glasbena trgovina je med nas prišla brez posebnega pompa, čeprav bi si ga vsekakor zaslužila, saj je novost na našem trgu in tudi med prvimi v svetovnem merilu. Sedaj lahko še nestrpno pričakujemo mobilno TV in video na zahtevo … bodimo optimistični.

 • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Glasbena trgovina na mobilnem Planetu”

 1. rokec pravi:
  10.03.2008 22:30

  mobitel carji!
  kr tko naprej!!
  počas, pa bodo lohk delali s cenami klicev in ostalih drobarij kar bodo teli, pa upam, da bodo en malček znižali cene, sicer pa super!!
  gooo Mobitel!:)