Geesem

Blog o mobilnem.

Igričarska revolucija za iPhone

Objavljeno 11.03.2008 08:30 avtor aleksij

Menim, da je ena izmed redkih slabosti iPhonea pomanjkanje iger zanj. K sreči temu prav kmalu ne bo več tako. Zadnje čase napovedi večjih (in seveda tudi manjših) založniških hiš praktično kar dežujejo. Z Gamelofta so sporočili, da razvijajo vsaj petnajst iger, že sedaj si lahko naložite SNES emulator, predelav svojih kultnih klasik so se navdušeno lotili tudi pri Segi, kjer bo kot prvi na voljo Super Monkey Ball. Pri EA so med drugim napovedali tudi izzid težko pričakovane igre Spore. Mnoge izmed iger bodo izkoristile na dotik občutljiv zaslon in vgrajen merilnik pospeškov in če še ne veste bodo igre delovale tudi na iPod Touch.

Obeta se nam torej prava mala revolucija na področju mobilnih iger. Upajmo, da bodo pri Nokii s svojo novo platformo N-Gage uspeli vse dohajati. Razburljivo.

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Igričarska revolucija za iPhone”

 1. CerpinTaxt pravi:
  11.03.2008 10:14

  Naboru lahko dodamo tudi klasične pustolovščine LucasArts in Sierra.

  Vsekakor bo še razburljivo.. Sicer grafične sposobnosti iPhona najbrž niso na ravni kakšnega PSPja, ampak vseeno. Posebej izkoriščannje accelerometra zna veliko dodati k igralnosti.

  Res pa je da tudi Android obljublja dobro podporo igram (nvidia čipi??). Ampak do takrat bo imel iPhone ze kar nekaj prednosti..

 2. Cortez pravi:
  11.03.2008 12:54

  Pa ne pozabit tudi na PSPhone

 3. SEBA72 pravi:
  11.03.2008 18:11

  JA TO JE SUPER… SAMO KDAJ BO IPHONE V SLO ŠE NI ZNANO….

 4. aleksijaleksij pravi:
  11.03.2008 18:19

  Uradno ga ne prodaja nihče, ampak ga kljub temu ni problem dobiti. Še najceneje jo odneseš, če poznaš koga, ki je ali gre v ZDA in ti ga prinese domov.

  iPhone bo nabral ogromno prednost preden bo android dovolj razširjen da bi mu lahko resno konkuriral. Pri PSPhoneu je situacija malce drugačna, ker ima Sony že ogromno bazo iger in jim ni noben problem migrirat PSP igre na prenovljeno platformo.

  Na dolgi rok vidim dva glavna, Sony (v primeru, da bo PSPhone prodajna uspešnica) in iPhone. Moj favorit Nokia pa se bo moral pošteno podvizat… Aja ne smemo pozabit še na Nintendo, ki zna še kako dobro presenetiti.