Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Life Rush

Objavljeno 16.03.2008 18:18 avtor aleksij

Vsak dan vstanem res zgodaj, tako da si lahko privoščim kratko, črno kavo in rogljič. Kupim časopis in se s taksijem odpeljem v službo. Dela se po dveh, treh urah naveličam zato se odpravim na “službeno pot” do fitnesa. Na poti me pred banko oropa žepar, zelo srečen žepar, saj mu uspe suniti 4000 € in mp3 predvajalnik. Medtem me pokliče finančni svetovalec in mi svetuje nakup zlata … Vse to še preden dejansko vstanem s postelje. Zmedeni?

naslov: Life Rush
razvijalec: Cocoasoft
žanr: strategija/simulacija
igrano na: N73

Najprej naj omenim, da je tokratna igra plod domačega znanja. Bil sem presenečen, ko sem ob zagonu zagledal logo podjetja Cocoasoft. Dovolj tega, naj vam predstavim igro, ki je pravzaprav simualcija življenja. Lahko se osredotočimo na kariero, se izobražujemo, popivamo, delamo kot čistilka, življenje in kako ga živimo je vsaj virualno v naših rokah. V igri si torej najprej si zastavimo cilje, katere želimo doseči, čemur sledijo dnevi in dnevi garanja. Za dobra delovna mesta potrebujemo ustrezno izobrazbo, kot tudi delovne izkušnje. Seveda vam ne uidejo vsakodnevna opravila, kot so nakupovanje, rekreacija, plačevanje najemnine, pomerjanje oblek, itd.

Igra omogoča igranje od enega do štirih igralcev hkrati, pri čemer lahko za vsakega igralca izbiramo ali ga bo opravljal računalnik ali soigralec. Zmaga tisti, ki prvi doseže izbrane cilje (ti so deljeni na denar, izobrazbo, kariero in zadovoljstvo). Nekaj nasvetov za vse, ki se boste odločili igre preskusiti: ulice niso tako varne, kot izgledajo, zato ne nosite večjih količin denarja po žepih; na banki se lahko pogovorite s svetovalcem – investirajte ko bodo cene nizke in prodajajte ko bodo njihove vrednosti zrasle.

Zaradi raznolikosti ciljev in načinov igranja je igra zabavna tudi ko jo enkrat končate. Edino kar sem pogrešal je možnost večigralstva prek bluetootha ali spleta, saj je podajanje mobilnika že malce zastarela metoda.

  • Share/Bookmark