Geesem

Blog o mobilnem.

Prvi MMORPG za iPhone in Googlov Android

Objavljeno 22.03.2008 16:18 avtor aleksij

Naj se kar takoj malce popravim. Igra Parallel Kingdom je pravzaprav MMOTRG (massive mobile online trans reality game). V ta žanr lahko uvrstimo tudi igri WiFi Army in Tourality, ki smo ju predstavili nekaj časa nazaj.

Kaj torej sploh so trans-reality igre? To so igre, ki združujejo navidezno okolje z resničnim svetom, pomembno je tudi to, da tovrstne igre omogočajo gladek prehod med virtualnim in realnim okoljem in tako nudijo celovito igralno izkušnjo. Tako nekako bi lahko na hitro povzeli bistvo trans-reality iger.

Pa se vrnimo k igri Parallel Kingdom, ki bo pravzaprav prvi MMOTRG, na voljo za iPhone in Android. V okviru virtualnega aspekta igre bomo gradili svoje kraljestvo, kovali različna orožja s pomočjo katerih se bomo spuščali v krvave bitke za nadzor nad ozemlji, čast in slavo – sami ali s prijatelji. Realni aspekt pa kajpak vključuje GPS lociranje mobilnika in na podlagi tega prilagaja virtualni svet. Razvijalci igre trdijo, da bo raziskovanje sveta prinašalo ne samo nadzor nad virtualno-realnimi zemljišči, ampak tudi ostale skrite nagrade. To pa nam hkrati tudi pove, da bo naša dežela najbrž ponovno prezrta in da bomo prikrajšani za to trans-resničnostno igralno izkušnjo.

YouTube slika preogleda

[parallelkingdom.com]

  • Share/Bookmark