Geesem

Blog o mobilnem.

Bodo vsebine za mobilnike v prihodnje brezplačne?

Objavljeno 26.03.2008 20:05 avtor aleksij

Verjetno je že vsak kdaj kupil kakšno vsebino za svoj mobilnik, bodisi ozadje, glasbo ali igro. Angleški mobilni operater Orange trenutno izvaja trimesečno testno obdobje, v katerem svojim naročnikom ponujajo brezplačno nalaganje glasbe na mobilnik.

Brezplačno? Pravzaprav ne povsem – saj veste “there is no such thing as a free kebab“. V poskusnem obdobju bodo 800.000 tisočim uporabnikom omogočili dostop do brezplačne ali občutno cenejše glasbe, to pa jim bodo omogočili oglasi. Bi v zameno za brezplačno skladbo pogledali nekaj nemotečih bannerjev? Jaz definitivno bi, če bi le vsebina ostala nedotaknjena.

Lahko v prihodnje pričakujemo podoben model tudi za mobilne vsebine, kot so aplikacije, igre, teme, ipd.? Zelo verjetno, pri Orange že razmišljajo, da bodo podobno, kot glasbo, ponujali tudi brezplačne igre. Vse lepo in prav, potrebno bo le nekakšno ravnotežje med preveliko izpostavljenostjo oglasom in popolni odsotnosti le-te. Preveč spamanja bi nedvomno uporabnike odvrnilo od uporabe storitev. Seveda pa bo potrebno še prepričati oglaševalce, da ne gre podcenjevati reklamnega sporočila, ki dobesedno “prileti” v žep uporabnika.

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Bodo vsebine za mobilnike v prihodnje brezplačne?”

 1. Pap pravi:
  27.03.2008 11:58

  Dobr, samo da bodo na voljo tudi plačljive vsebine ker pomoje se spamu ne da izognit.

 2. tjaša pravi:
  30.05.2008 13:26

  če napišeš brezplačni mobilnik ti v vrže 24.ur