Geesem

Blog o mobilnem.

Motorola gre na dvoje

Objavljeno 27.03.2008 23:13 avtor kato

Finančne težave Motorole že dolgo niso nobena skrivnost, prav tako ne tudi ideja, da bi oddelek za razvoj mobilnih telefonov lahko kmalu postal samostojno podjetje.

Ker Američani niso našli hitrega recepta za prerez gordijskega vozla, se bo prihodnje leto podjetje dejansko razdelilo v dve družbi, kar naj bi omogočilo lažje osredotočanje na specifična področja, hkrati pa bodo za novo družbo iskali strateške partnerje.

Spomnimo, da je Motorola lani padla iz drugega na tretje mesto po deležu prodanih mobilnih telefonov na ameriškem trgu, po ocenah nekaterih analitikov pa naj bi s potezo največ pridobila Nokia in Samsung, morda tudi Sony Ericsson.

[Reuters]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Motorola gre na dvoje”

Trackbacks & Pingbacks

  1. [...] kato wrote an interesting post today onHere’s a quick cull outFinančne težave Motorole že dolgo niso nobena skrivnost, prav tako ne tudi ideja, da bi oddelek za razvoj mobilnih telefonov lahko kmalu postal samostojno podjetje. Ker Američani niso našli hitrega recepta za prerez gordijskega vozla, se bo prihodnje leto podjetje dejansko razdelilo v dve družbi, kar naj bi omogočilo lažje osredotočanje na specifična področja, hkrati pa bodo za novo družbo iskali strateške partnerje. Spomnimo, da je Motorola lani padla iz drugega na tretje mesto po deležu prodanih mobilnih telefonov na ameriškem trgu, po ocenah nekaterih analitikov pa naj bi s potezo največ pridobila Nokia in Samsung, morda tudi Sony Ericsson. [...]

    Pingback avtor Auto blog » Motorola gre na dvoje - 6.04.2008 14:58