Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Manic Medic

Objavljeno 30.03.2008 18:25 avtor aleksij

Zdravniki in zdravstveni delavci pri nas grozijo s stavko. Če menite, da so njihove zahteve po trideset odstotno višji plači neutemeljene preskusite tokratno igro tedna, morda spremenite mnenje.

naslov: Manic Medic
založnik: Infospace
žanr: miselna/hitri prsti
igrano na: N73

Manic Medic je postavljen v bolnišnično okolje. Kot novopečeni zdravnik/ca se znajdete na svojem oddelku, kjer morate (najbrž zaradi pomanjkanja kadra) sami sprejemati bolnike, jih diagnosticirati, spraviti v boljšo voljo, jih ozdraviti in nenazadnje tudi za njimi pospraviti posteljo. Triaža in hitri prsti so ključ do uspeha. Bolniki na vaš oddelek namreč prihajajo različno razpoloženi in v različnih – bolj ali manj kritičnih – zdravstvenih stanjih. Različno razpoloženi sem omenil zato, ker v primeru, da bolnik zapusti oddelek dobre volje, za to dobite večje število točk, kot če je slabe. Ko se postelja sprazni jo je potrebno še pospraviti.

Igra prav kmalu postane zahtevna, saj je postelj premalo za vse bolnike, poleg tega pa se je za uspešno opravljen nivo, potrebni posluževati tudi kombinacij. Več hkrati pozdravljenih bolnikov nam prinese dodatne kombo točke, prav tako več hkratnih diagnoz, itd.

Nadzor je preprost in učinkovit. Postelje so označene s številkami 1, 3, 4, 6, 7 in 9, do njih pridemo s pritiskom na ujemajočo se tipko. Bolnika sprejmemo s tipko 0, na tipki 2 odlagamo umazano posteljno perilo, z * skočimo po zdravila, z # pa po predmete, ki služijo izboljšanju počutja bolnikov. Globino igri doda točkovni sistem, za vsak nivo si lahko prislužite bronasto, srebrno ali zlato medaljo. Priigrate pa si lahko tudi nadgradnje, kot so postelja, v kateri vam bolnik ne more umreti, ali pa postelja v kateri je bolnik neprestano srečen. Klik, klik, klik …

  • Share/Bookmark