Geesem

Blog o mobilnem.

N-Gage je zunaj!

Objavljeno 3.04.2008 20:25 avtor aleksij

Nokia je med nas končno spustila svojo igričarsko platformo N-Gage. Ta je bila že od začetka februarja na voljo imetnikom N81 v svoji beta različici. Podpora je po uradnem izzidu razširjena na naslednje mobilnike: N81, N81 8GB, N82, N95, N95 8GB; v bližnji prihodnosti pa bodo podprti tudi ostali mobilniki (med prvimi bosta to N73 in N93). Aplikacijo si lahko brezplačno naložite tukaj.

N-Gage je igričarska platforma s primesjo social networkinga. Uporabniki lahko prek nje kupujejo igre, svoje rezultate primerjajo z ostalimi, v prihodnje bo nedvomno dodan arsenal iger, ki bodo podpirale večigralnost. Trenutno so na voljo štiri igre (Asphalt 3: Street Rules, Brain Challenge, World Series of Poker Pro Challenge in Hooked On: Creatures of the Deep). Igre lahko brezplačno preskusite, jih najamete (24 ur ali en teden) ali kupite. Podoben model nakupa je našim uporabnikom še neznan, vendar ob podrobnem premisleku, bi tudi sam preigral veliko več iger, če bi le te lahko najel za določeno časovno obdobje – nakup, ali neomejena uporaba ni vedno najbolj racionalna rešitev.

Cene iger za N-Gage so dobro zasoljene. Če si želite igro lastiti, jo torej igrati neomejen čas, boste zanjo odšteli nekaj več kot 10 €. Polovico tega zneska je potrebno odšteti za tedenski najem, če pa želite igro igrati samo en dan pa bo za to potrebno odšteti slaba dva evra. Upoštevati je potrebno še ceno prenosa podatkov, ki tukaj ni všteta v ceno, kot smo to navajeni recimo pri mobilnem portalu Planet.

Ne ozirajoč se na ceno bomo pri Geesemu z velikim veseljem v prihodnje testirali tudi igre s te novopečene platforme.

  • Share/Bookmark