Geesem

Blog o mobilnem.

Mobidružba: za gluhe in slepe

Objavljeno 9.04.2008 16:42 avtor sabs

Za gluhe, naglušne, slepe in slabovidne je 73-letni upokojeni profesor Nobuyuki Sasaki iz univerze za tehnologijo Tsukuba iznašel mobilni telefon, ki vibrira tako kot bi brali Braillove simbole. Gre za edini tovrstni telefon na svetu. Deluje pa tako, da ko pošiljatelj pritisne na tipkovnico z Braillovo pisavo, dva terminala priklopljena na prejemnikov telefon zavibrirata v specifičnih hitrostih in tako se tvori sporočilo.

Tržišče sicer že pozna telefon z Braillovo pisavo po imenu Touch Messenger, ki ga je izdelalo podjetje Samsung Design China. Kitajska ima namreč kar 9 milijonov slepih in slabovidnih. Morda gre za Samsungovo globalno strategijo, morda filantropijo.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Mobidružba: za gluhe in slepe”

Trackbacks & Pingbacks

  1. [...] admin wrote an interesting post today onHere’s a quick takeZa gluhe, naglušne, slepe in slabovidne je 73-letni upokojeni profesor Nobuyuki Sasaki iz univerze za tehnologijo Tsukuba iznašel mobilni telefon, ki vibrira tako kot bi brali Braillove simbole. Gre za edini tovrstni telefon na svetu. Deluje pa tako, da ko pošiljatelj pritisne na tipkovnico z Braillovo pisavo, dva terminala priklopljena na prejemnikov telefon zavibrirata v specifičnih hitrostih in tako se tvori sporočilo. Tržišče sicer že pozna telefon z Braillovo pisavo po imenu Touch Messenger, ki ga je izdelalo podjetje Samsung envisage China. Kitajska ima namreč kar 9 milijonov slepih in slabovidnih. Morda gre za Samsungovo globalno strategijo, morda filantropijo. [...]

    Pingback avtor Auto blog » Mobidružba: za gluhe in slepe - 9.04.2008 16:49