Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Guitar Legend

Objavljeno 13.04.2008 17:01 avtor aleksij

Rock uspešnice v polifonični izvedbi, hitri prsti in mobilnik. Tri stvari, ki so zaznamovale včerajšnje deževno popoldne. Rock and roll je mobilen!

naslov: Guitar Legend – Get on stage
založnik: Gameloft
žanr: Glasbena/Hitri prsti
igrano na: N73

Guitar legend je igra, ki surfa na valovih neverjetno uspešne igre Guitar Hero. Na zelo preprost in sila zabaven način nas igra postavi v vlogo kitarista vzhajajoče se glasbene skupine. Tako preigravamo dobro znane uspešnice, kot so Smoke on the water, Heart shaped box, Message in a bottle, in druge. Glasbena podlaga je kljub temu, da je polifonična, odlična. Tukaj so se resnično dobro potrudili.

Tekom kariere se odklepajo nove pesmi in lokacije na katerih koncertiramo. Krivulja težavnosti je v tem načinu odlično zastavljena. Izberemo pa lahko tudi kitarista, s katerim želimo igrati. Na voljo so tri težavnostne stopnje, od katerih je najlažja namenjena privajanju na igranje te mobilne kitare. Prava zabava pa se začne šele ko zaigrate na višji težavnostni stopnji.

Najtežji del je igranje na pet strun, saj se pojavi “logistična” težava, ker imajo mobilniki načeloma v eni liniji tri tipke. Po strunah z leve proti desni igramo s tipkami 1, 4, 5, 6, 3. Tudi pritiskanje dveh tipk hkrati je na nekaterih mobilnikih lahko prava nočna mora. Kljub težavnem nadzoru v kasnejših stopnjah je igra zelo zabavna in predvsem drugačna od ostalih iger narejenih za mobilno platformo.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Igra tedna: Guitar Legend”

  1. Si. R. pravi:
    13.09.2008 00:53

    Ok, ful bi meu ta špil – se ga da kje dobit zastonj, heknjenega? Kaj pa Guitar Hero?

    TNX & Bye