Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: EA Air Hockey

Objavljeno 20.04.2008 21:24 avtor aleksij

Med vsemi igralnimi avtomati mi je vedno bil najbolj všeč air hockey. Saj biljard je ok, pikado tudi, ampak dinamičnost te igre in zvok odbijanja paka od stranic mize sta iz mene naredila privrženca.

naslov: EA Air Hockey
založnik: EA Mobile
žanr: športna
igrano na: N73

Air Hockey je igra, ki nam ponudi točno to kar pričakujemo in hkrati ne pozabi presenetiti. Razvijalci so se dobro zavedali, da je tovrstna igra pisana na kožo mobilni platformi. Je brez nepotrebnih kompleksnih kontrol, ima preprosta pravila in statično okolje – skratka zmagovalna kombinacija.

Na voljo so trije načini igranja. Hitra igra je kot nalašč za treniranje refleksov, kampanjski način nas postavi pred različne izzive, ki jih moramo izpolniti za nadaljevanje (zmagaj brez dobljenega gola, zmagaj določeno število iger zapored, …), na voljo pa je še zanimiv način za dva igralca. Pri slednjem se zaslon prevrne v horizontalni način, igralca pa se tako lahko pomerita na enem mobilniku.

Igranje popestrijo tudi powerupi, kot tilt (miza se nagne na nasprotnikovo stran), close (za kratek čas zapre vaš gol), ghost (pak se ne ozira za nasprotnikov plošček) in bounce (pak se od sten odbija nepredvidljivo).

In nadzor? Resnično zelo preprost. Vse kar morate pritiskati je tipka “5″. Morda se sprva zdi preveč preprosto, vendar je sila dobro izvedeno. Še vedno lahko nadziramo moč udarca (dlje kot držimo tipko, močnejši je) in smer. Takšen način nadzora je tudi razlog, da lahko igrata dva igralca hkrati na enem mobilniku (takrat prideta v poštev tipki “4″ in “6″).

  • Share/Bookmark