Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Tropix

Objavljeno 11.05.2008 15:40 avtor aleksij

Peščeni otoki, poležavanje pod palmami, zbiralnik sončne energije za polnjenje mobilnika in sandoku. Edino kar Tropixu manjka so lepa dekleta v bikinijih, ki bi postregle s kakšnim koktejlom.

naslov: Tropix
založnik: Selatra
žanr: miselna
igrano na: N73

Tudi ta teden sem se lotil preigravanja igre z elementi tamagočija. Tropix je namreč skupek mini iger, serviran na tropskih otokih. Z preigravanjem ene izmed petih mini iger si zaslužite peščene dolarje, s katerimi potem kupujete različne stvari za prikupno opico, ki vas nenehno spremlja.

Mini igre v Tropixu so: Sandoku (sudoku z twistom v imenu), Puffer Popper (streljanje balonov – kadar združite tri ali več balonov enake barve, ti izginejo), Jungle Jump (skakanje z ene platforme na drugo, izogibanje nevarnostim in nabiranje banan – vse v enem), Cascade (nekakšna različica MahJonga). V zadnji mini igri moramo uganiti v kateri izmed treh školjk se skriva biser. Igre seveda sčasoma postajajo vedno bolj zahtevne, temu primerni so tudi količine sand dollarjev, ki jih pobašemo v žep po uspešno prestanem izzivu.

In kaj z vsemi temi peščenimi dollarji? Kupujete lahko otoke, tja odpotujete s svojo opico. Zapravljate jih lahko tudi za razne okrasne predmete, s katerimi okrasite svoje otočje (in seveda tudi opico).

Grafika in zvok v igri sta povprečna, sama igralnost pa tudi plava v podobnih vodah. Če ste ljubitelji mini iger in če radi kopičite nepotrebne stvari, potem predlagam da poskusite to bizarno kombijacijo tamagočija in miselnih iger.

  • Share/Bookmark