Geesem

Blog o mobilnem.

Mobidružba: Bi nosečnicam prepovedali mobilce?

Objavljeno 22.05.2008 09:16 avtor sabs

Če ste ali pa boste noseči vam bo doktor sigurno povedal da ne smete kaditi, uživati prepovedanih substanc in uživati alkohola. No k tem navodilom bo morda v kratkem dodal tudi, da ne smete uporabljati več svojega mobilnega telefona. Kajti.
V časopisu Independent so objavili članek, kjer piše, da tiste ženske ki med nosečnostjo uporabljajo mobilne telefone bodo v veliki verjetnosti rodile otroke z “obnašanjskimi” problemi. Naredili so namreč raziskavo med več kot 13.000 otroki katerih mamice so pred njihovim porodom uporabljale enkrat ali dvakrat na dan telefon. Raziskava je pokazala da so otroci hiperaktivni, težje sledijo, težje izražajo čustva in ohranjajo normalne odnose z drugimi. Verjetnost teh rezultatov se še poveča, če otrok uporablja mobilec pred svojim 7 letom starosti. Pravijo še, da so rezultati popolnoma presenetili raziskovalce.

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Mobidružba: Bi nosečnicam prepovedali mobilce?”

 1. roK pravi:
  22.05.2008 10:40

  ja, čudno da se to zdaj spomnijo. ne vem, kako da se glede škodljivosti mobilnikov do sedaj ni nihče sekiral.

 2. pap pravi:
  22.05.2008 11:52

  No, definitivno nosečnicam ne bi priporočal, da si okoli pasu nadenejo podoben konstrukt, kot recimo samomorilski bombaši le da je namesto C4 gor pripetih dvajset mobitelov… :)

 3. mateja pravi:
  23.05.2008 11:55

  ja kar težko je verjetno narediti cold turkey, sploh nosečnice k rabijo mobilce že zaradi samega stanja…upam da kaj drugega pogruntajo