Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: Tomb Raider Anniversary

Objavljeno 25.05.2008 13:57 avtor aleksij

Dobra stara Lara Croft. Spomnim se še časov prvega dela serije, ko smo na namiznih računalnikih šele začeli dodobra spoznavati 3D grafiko v igrah. Od takrat je igra doživela že številne inkarnacije in ob pogledu na mobilno različico se ji preprosto nisem mogel upreti.

naslov: Tomb Raider Anniversary
založnik: Eidos
žanr: avantura
igrano na: N73

Tudi v mobilni različici je Tomb Raider ostal zvest koreninam. Resda Lara ni tako “oblina” na pogled, kot na PC-jih in konzolah, vendar je to bilo povsem pričakovano. Igra nas vodi skozi petnajst različnih grobnic, skozi katere moramo našo protagonistko pripeljati v enem kosu. Ne manjka skakanja, plezanja, streljanja in premikanja raznih objektov. Na voljo so trije načini igre – avanturistični, arkadni in time trial.

Nadzor je dobro zasnovan, saj nas skoraj nikoli ne pusti v dvomih katero tipko pritisniti. Občutek za prostor in gibanje je v zelo pomemben, igra je neusmiljena (morda celo preveč) saj le en napačen korak pomeni takojšnjo smrt. Potrebno je natančno poznavanje dolžin skokov, obvladovanje hitrega teka, ipd.

Grafika in zvok sta precej solidna, igralnost tudi. Če niste pripravljeni vložiti nekaj časa za trening, potem se zna zgoditi, da vam igra ne bo pretirano všeč. Ko pa enkrat obvladate premikanje Lare po prostoru, boste nagrajeni z odličnimi ugankami in številnimi skrivnimi kotički, razpršenih po starodavnih grobnicah.

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Igra tedna: Tomb Raider Anniversary”

 1. maja pravi:
  12.07.2008 17:33

  v tom brajder sem se zaljubila!!
  ubožujem ga!!tisti ki je naredil to stran je cooooooooooooooll!!!!

 2. bill pravi:
  12.07.2008 17:36

  ta igra vzbuja veliko spominov na me
  in na moje domače!!
  res!!!zelo veliko mrtvih me vsak večer
  spominja na duhe.mislim da je to
  zelo dobra igra samo zvečer
  se bojim zaradi mrtvih ljudi.

 3. tokio hotel pravi:
  12.07.2008 17:39

  oj!!
  baba