Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: Screenshot for Symbian OS

Objavljeno 27.05.2008 00:01 avtor kato

A ste tudi vi ugotovili, da se da mobilni telefon uporabiti za kaj več kot samo fotoaparat in uro? Potem verjetno ne boste imeli nič proti novi rubriki, v kateri se bom rokoval z najrazličnejšo programsko opremo, ki ni privzeto nameščena na mobilne telefone.

Vglavnem se bom loteval aplikacij za operacijski sistem Symbian, čeprav ne izključujem možnosti, da me kdaj zanese na kak iPhone, Windows Mobile, Android, Linux ali morda kaj šestega. Pa začnimo s programčkom, brez katerega bi bilo težko pisati o preizkusih.

screenshot0008.jpg screenshot0006.jpg

Screenshot for Symbian OS je nepogrešljiv pripomoček za vsakega srednje zahtevnega uporabnika, čeprav ima samo eno funkcijo – zajem zaslona. In opravlja jo zelo dobro. Po brezplačnem prenosu iz spletne strani na mobilnik (v mojem primeru je bila to Nokia E51) sledi namestitev iz prejetega sporočila in uporaba se lahko začne.

screenshot0012.jpg screenshot0010.jpg

Od modela je odvisna kombinacija tipk za hiter zajem zaslona, ki ga lahko opravimo praktično v vsakem trenutku, na uspeh pa nas opozori povratno obvestilo. Slike lahko shranjujemo na telefon ali na kartico v zapisih JPG, PNG, BMP in MBM ter nastavimo še poljubno kakovost, pred zajemom pa lahko nastavimo tudi zamik.

Kaj sem pogrešal? No, čisto v vsakem trenutku zajem zaslona ni mogoč, zato je potrebno poseči po zamiku. Želel bi si torej, da to nastavljanje in dodatno pritiskanje na tipke ne bi bilo potrebno.

[Geesem]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Testno programje: Screenshot for Symbian OS”

  1. Dare pravi:
    27.05.2008 22:00

    Dobra in uporabna aplikacija. Pa pohvalno, da ste uvedli novo rubriko.