Geesem

Blog o mobilnem.

Že uporabljate Moneto?

Objavljeno 27.05.2008 16:39 avtor aleksij

Skoraj vse moje transakcije že lep čas potekajo brezgotovinsko. Od nekdaj se mi je zdelo bedasto v denarnici nositi večje šope bankovcev, oziroma po uvedbi Evra – slab kilogram žvenketajočega mini bogastva. Danes sem preveril nakupe zadnjih treh mesecev in sem ugotovil, da sem v tem času zapravil natanko 80 EUR gotovine, kar je seveda mačji kašelj v primerjavi s celotnim odlivom.

V trgovinah itak vedno plačujem z Maestro kartico, prek spleta pa v poštev pride ali Mastercard, ali Moneta. Ker gotovine resnično skoraj nikoli nimam pri sebi bi razne parkirne hiše, taksiji, kavno-čokoladni avtomati bili zame velika neznanka, če ne bi imel na voljo Monete. Zadeva odlično dopolnjuje ostale brezgotovinske metode plačevanja, mobitel pa itak imamo vsi vedno pri sebi. Prav tako ne primanjkuje plačilnih mest.

Je torej z vami kaj narobe, če še ne plačujete z mobitelom? Najbrž ne. Glavni razlogi ljudi, ki sem jih povprašal zakaj ne uporabljajo monete so bili slab nadzor nad porabo in možnost kraje mobilnika. Nič takšnega, česar ne bi bili navajeni že pri plačilnih karticah … Torej gre le za nekakšen strah pred novostjo, ki že dolgo to več ni. Spletni nakupi prek Monete so pravzaprav varnejši od nakupov s kreditnimi karticami. Nepridiprav mora namreč imeti vašo sim kartico, če želi zapravljati vaš težko prislužen denar, saj pred nakupom prejmemo avtentikacijsko kodo v obliki sporočila SMS.

Če torej še ne uporabljate Monete imate zdaj še en razlog več. To je nagradna igra, v kateri bo podeljeno 3x po 1000 EUR dobroimetja. Z vsako transakcijo, ki jo opravite (ne glede na znesek) si povečate možnosti da boste izžrebani. Nagradna igra traja od 19. maja do 30. junija, idealno da zadevo preskusite, če je še niste.

 • Share/Bookmark
 

9 odgovorov na “Že uporabljate Moneto?”

 1. CerpinTaxt pravi:
  27.05.2008 18:43

  Uu potem imam pa velike možnosti da kaj dobim.. Preko spleta redno kupujem z njo.. Pa tudi parkirnina dostikrat pade kar z mobilcem..

 2. aleksijaleksij pravi:
  27.05.2008 19:19

  Hvala enako, vsaj enkrat dnevno si privoščim kakšno kokakolo z avtomata, seveda poleg ostalih priložnosti. :)

 3. Dare pravi:
  27.05.2008 22:04

  Tudi jaz dosti uporabljam moneto. Komu napolnim mobiračun, plačujem parking, kino vstopnice, pijača/sendvič na avtomatih, nakup prek interneta… in še kaj se najde.

 4. pap pravi:
  28.05.2008 13:05

  Jaz prek monete mesečno pokurim več kot sto evrov. Limit pa sem predvsem zaradi občasnih večjih nakupov prek spleta dvignil na 300 eur.

 5. had pravi:
  28.05.2008 13:21

  a imas ze mogoce ta oglas, ki se vrti na tv-ju?

 6. KašparKašpar pravi:
  28.05.2008 13:35

  Šanse za zadetek so bolj majhne sicer …

  No, pri meni so nične, ker monete ne uporabljam.

 7. Luchka pravi:
  28.05.2008 15:46

  tudi jaz je (še) ne uporabljam tako zelo pogosto in povsod. kakšnega zelo tehtnega razloga nimam. res mi največkrat prav pride za parkiranje, ampak to so drobižki. :)
  hm… tale nagrada je kar vabljiva.

 8. aleksijaleksij pravi:
  28.05.2008 17:37

  @had: žal ne, tudi na netu ga nisem nikjer zasledil …

 9. blustar pravi:
  29.05.2008 23:42

  No, uporabljam, kjer se da. Ampak po mojem mnenju je še vedno premalo prodajnih mest. Vsi prodajni avtomati bi morali biti na Moneto, pa več taksijev bi mi tudi prav prišlo, pa še kakšne gostilne za malco – tu mi gre največ gotovine. Je pa tudi res, da je zdaj veliko parkirnih avtomatov na Moneto.

  Pa ko smo že ravno pri tem, moram omenit – v Portorožu je en cool lokalček ob obali, ki ima zunaj Moneta znak. Nas je pritegnil ravno zaradi tega in smo zdaj reden gost, kadar smo tam:)