Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: Opera Mini

Objavljeno 3.06.2008 06:58 avtor kato

Ko sem prebral podatek, da mobilni brskalnik Opera Mini uporablja 44 milijonov uporabnikov, sem se počutil neumnega, ker ga še nisem preizkusil. Ker je očitno zelo popularen, sem se namenil prve občutke ob uporabi deliti z bralci Geesema, ki jih mobilno brskanje gotovo zanima, računam pa tudi na kak nasvet. ;)

Ime: Opera Mini 4.1.
Razvija: Opera Software ASA.
Vrsta: Spletni brskalnik.
Preizkušeno na: Nokia E51.

screenshot0019.jpg

Norveško podjetje Opera Software se rado pohvali s hitrim delovanjem svojih brskalnikov in za Opero Mini lahko brez težav potrdimo, da je res hitra. Za mobilne naprave je namreč značilno, da znajo zapletene strani prikazovati tudi več kot 10 sekund, 124 kB velika aplikacija pa spletne strani prikazuje celo v polni velikosti in je pri svojem delu kljub temu zelo hitra.

screenshot0021.jpg

Omogoča tudi brskanje v celozaslonskem načinu in obračanje strani v pokončno ali ležečo smer. Opera Mini je še posebej zanimiva za uporabnike Opere za namizne računalnike, saj omogoča izmenjavo zaznamkov, tako da imamo lahko svoje priljubljene spletne strani vedno pri roki.

screenshot0023.jpg

[Opera Mini]

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Testno programje: Opera Mini”

 1. aleksijaleksij pravi:
  3.06.2008 23:36

  Brez Opere ni interneta, vsaj ne mobilnega. :)

  Malo za hec, zadevo uporabljam že lep čas in sem že od prvega trenutka dalje popolnoma navdušen.

 2. silvestre pravi:
  5.06.2008 12:50

  Jaz sem jo uporabljal kakšne pol leta, pa sem vseeno nazaj prešaltal na default browser od Nokie. Ne vem točnega razloga, enostavno se mi je zdela kvaliteta boljša…