Geesem

Blog o mobilnem.

Mobidružba: mobilci, sledilci

Objavljeno 6.06.2008 08:48 avtor sabs

Za kaj pravzaprav gre. Več kot 100.000 uporabnikov mobilnih telefonov je sodelovalo v raziskavi, s katero želijo sestaviti zapleteno sliko človeškega gibanja. Študija namreč potrjuje, da smo ljudje bitja navad in da več ali manj venomer obiskujejo enake lokacije. Predvidevajo da se redko gibamo več kot po 10 kilometrov v teku običajnih dogodkov.

Znanstveniki želijo s to raziskavo preprečiti izbruhe bolezni in predvideti promet. Tisti, ki so sodelovali v raziskavi, so z vsakim sprejemom smsja ali vsakim klicem oddali svojo lokacijo, ti pa so se beležile v mobilni postaji. Raziskava je trajala šest mesecev, a znanstevniki pravijo, da bi enake rezultate dobili le s tremi meseci, kar pomeni da smo ljudje res bitja navad in potemtakem tudi zelo predvidljivi.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Mobidružba: mobilci, sledilci”

  1. ANabela pravi:
    11.06.2008 12:33

    Ja a ne bo to super, ko bomo na svojih telefonih lahko oddali drugim kolegom svojo lokacijo in istočasno tudi videli lokacije kolegov….NORO!!
    Glede na to,da je Apple dal ven SKD je samo še vprašanje časa, preden bo nekdo naredil tako aplikacijo. Navade navade navade…