Geesem

Blog o mobilnem.

Zajec in nadomestek

Objavljeno 6.06.2008 00:39 avtor kato

Zajcu je izdihnil mobitel. Crknil je in se ni hotel več prižgati. Odpravil se je na servis in ga izročil možem v črnem. Čez teden dni se je znova odpravil do popravljalcev in sporočili so mu, da njegova Nokia še ni nared. Čez dva tedna se je spet oglasil, a telefon še ni bil popravljen. Čakal je. In čakal.

Ko je imel po enem mesecu dovolj, je ponovno potrkal na vrata popravljalcev. Ker njegov mobilnik še vedno ni deloval, je vprašal, ali lahko dobi nadomestnega. Odgovorili so mu, da ne, ker nadomestnih telefonov ne izdajajo in da je to itak stvar njihove dobre volje. Nesrečni zajec je svoj mobilni telefon dobil šele po 47 dneh na servisu.

Nauk:
1. ZVPot določa, da lahko proizvajalec oziroma pooblaščeni servis potrošniku za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka. V primeru, da tega potrošniku ne zagotovi, ima potrošnik pravico do povračila škode (npr. najemnina za drug izdelek), ki jo je pretrpel zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Zajec in nadomestek”

  1. anja pravi:
    25.06.2008 16:05

    zajec…

    po 45dneh si upravičen po zakonu do novega! (20.člen zakona o varstvu potrošnikov)