Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: Adobe Reader LE

Objavljeno 10.06.2008 10:57 avtor kato

S prihodom mobilne telefonije je plonkanje postaja čedalje težje – za nadziranje. Obstaja cela vrsta načinov, kako pretentati nepozornega učitelja ali profesorja, ampak s pomočjo mobilnega telefona je to opravilo mnogo lažje. Tako nam ni potrebno ni napisati plonklistkov, ampak je dovolj, da imamo mobilni telefon z ustrezno programsko opremo. Adobe Reader LE je moj in vaš prijatelj.

screenshot0031.jpg

Ime: Adobe Reader LE.
Razvija: Adobe Systems.
Vrsta: Pregledovalnik dokumentov.
Preizkušeno na: Nokia E51.

Predvsem na faksu je vse več literature dostopne v elektronski obliki, predvsem v zapisu PDF. Če je slučajno na voljo v katerem drugem, jo lahko še vedno pretvorimo v PDF. In Adobe Reader LE je seveda pregledovalnik dokumentov za PDF za mobilne telefone. Ker je zapis tako razširjen, ga imajo nekateri telefoni že nameščenega, sicer pa si ga lahko po običajnem postoppku snamemo tudi s spleta in namestimo.

screenshot0033.jpg

Program zaseda 1,6 MB prostora, ponuja pa pregledovanje dokumentov, povečavo, pomikanje na strani in med stranmi, vrtenje zaslona, celozaslonski prikaz, iskanje… skratka skoraj vse zmogljivosti, ki jih povprečen uporabnik potrebuje v Adobovem Readerju na računalniku.

screenshot0030.jpg

Podpira tudi šifriranje dokumentov in odpiranje z gesli zaščitenih, ima pa tudi nekaj težav, ki lahko precej oslabijo njegovo vlogo pri plonkanju in podobnih opravilih.

screenshot0026.jpg

Posamezni deli dokumenta, predvsem slike in formule, se namreč ne izrišejo povsem pravilno, tako da se pri kakšnih tabelah in grafih včasih izkaže, da je postavitev precej podrta.

No, za študente FDV pa bo povsem dovolj.

[Adobe]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Testno programje: Adobe Reader LE”

  1. morfejmorfej pravi:
    10.06.2008 12:28

    tudi z slikami se da lepo plonkat ;)
    slike pa verjetno ni problem narediti iz pdf ;)

    edini problemčič je, da na FRI ne morš ravno mobitela na mizi met.