Geesem

Blog o mobilnem.

Več mobilnih telefonov kot ljudi!

Objavljeno 16.06.2008 13:52 avtor sabs

Res je. Mobilna telefonija je postala kultura zase. Mobilni telefon nam lahko pomeni imidž, ugled in še marsikaj drugega mu pripisujemo. Med najbolj “nore” na mobilne telefone pa po zadnjih statistikah lahko uvrstimo kar Špance. V Španiji je namreč okoli 44 milijonov ljudi a ko so januarja letos izvedli raziskavo, je ta pokazala da je v Španiji več kot 50 milijonov mobilnih telefonov.
Pravijo, da je v Španiji kultura mobilne telefonije povsem drugačna kot v recimo ZDA in nekaterih evropskih državah. Španska zaljubljenost v telefone pa ne obstaja zaradi zmožnosti, ki jih današnji telefoni ponujajo – branje RSS feedov, gledanje videov, umts klici ipd. Ne, Španci so popolnoma ruknjeni na pošiljanje SMSjev, njihovi telefoni pa so “spimpani” z najnovejšimi ringtoni, ohranjevalci ozadij in igricami. Španija velja za najbolj aktivno pri kupovanju in downloadanju takšnih stvari. Bojda downloadajo preko 17 milijonov igric letno na svoje mobilce preko WAPa ali SMSjev.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Več mobilnih telefonov kot ljudi!”

  1. igralka pravi:
    16.06.2008 14:14

    jaz sm se tud neki časa prjavlala v klube da pošlejo uzadja melodije sam pol so mi pa tok dnara usak mesc poberal dol d sm mogla zamenat simko =D