Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: M:Namiznik

Objavljeno 18.06.2008 09:45 avtor kato

Tokrat izjemoma nisem preizkusil mobilne aplikacije, ampak dajem prednost Mobitelovi programski opremi M:Namiznik. Zakaj? Gre za storitev, ki bi jo moral ponujati vsak mobilni operater in bi jo pričakovali že pred leti.

Ime: M:Namiznik.
Razvija: Mobitel.
Vrsta: Upravitelj mobilnega telefona.
Preizkušeno na: Windows Vista.

k_sms.png

Upravitelj mobilnega telefona lahko pomeni marsikaj, pri M:Namizniku pa gre za točno naslednje:

  • pošiljanje in pregled sporočil SMS,
  • sinhronizacijo imenika z Windows Contacts,
  • pregled tekoče porabe.

Namestitev je preprosta: M:Namiznik samo povlečete iz strani Moj Mobitel, dvokliknete nanj in potrdite varnostno opozorilo. Ker ne gre za pravi program ampak za Gadget, ga z izbiro Dodaj pripomočke (Add Gadgets) shranite v stransko vrstico.

k_arhiv.png

Pred uporabo se morate seveda še prijaviti, da bo program vedel, komu odtegniti evre. To storite z uporabniškim imenom, ki je enako vaši telefonski številki, in geslom, ki ste si ga izbrali za Moj Mobitel oz. Planet. Seveda pa je potreben tudi dostop do interneta.

Za pošiljanje sporočil SMS izberemo ikono zgoraj levo. Pošljemo jih lahko več uporabnikom naenkrat in daljše od 160 znakov, vendar je obračunska enota kajpak 1 človek-SMS. In tudi sporočila, poslana med gostovanjem, imajo enako ceno kot domača! M:stik?

k_monitor.png

Kljub temu da sporočila pošiljamo iz računalnika, kjer je pisanje in pošiljanje več uporabnikom hkrati bistveno lažje, prejemniki tega ne bodo opazili. Sporočila se nam hranijo v arhiv (ikona spodaj desno), zato jih lahko ponovno pošiljamo in pregledamo.

V M:Namiznik se samodejno prenese imenik iz programa Windows Contacts, kar je pohvalno in priročno, vendar bi si še bolj želeli sinhronizacijo z M:Rokovnikom ali še bolje – integracijo M:Rokovnika v M:Namiznik. Do imenika dostopimo z ikono zgoraj desno in lahko z izbiro oseb sprožimo pošiljanje SMS na njihove številke.

k_imenik.png

Za konec pa je nepogrešljiva seveda bilanca stroškov, ki jo odpremo z ikono spodaj levo. Monitor prikazuje porabo za tekoči mesec in je po obsegu odvisna od števila storitev, na katere ste naročeni. Med drugim prikazuje tudi porabo za Moneto, zakupljene količine, ločene račune itd.

Kot že rečeno je M:Namiznik nepogrešljiv pripomoček, ki bi se ga zalužil vsak uporabnik mobilne telefonije, saj nekatera opravila veliko lažje postorimo iz računalnika. Pohvaliti velja dodelan uporabniški vmesnik, zaračunavanje spročil SMS na gostovanju po enaki ceni kot doma, želimo pa si več integracije z M:Rokovnikom in različico za še vedno razširjeni Windows XP.

[Moj Mobitel]

  • Share/Bookmark