Geesem

Blog o mobilnem.

Igra tedna: South Park Sports Day

Objavljeno 22.06.2008 21:22 avtor aleksij

Stan, Kyle, Cartman, Butters in nekoč Kenny. Imena, ki jih večina ljudi prepozna po kultni, družbeno kritični animirani seriji South Park. Tokrat smo si privoščili malce nostalgije v mobilni obliki in se hkrati spomnili na citat, ki ga izusti Eric Cartman: “It’s a man’s obligation to stick his boneration in a women’s separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.”

naslov: South Park Sports Day
razvijalec: THQ
žanr: akcijska/hitri prsti
igrano na: N73

Igre osnovane na uspešnicah z malih ali velikih zaslonov ponavadi niso kovane v zvezde igričarskega neba – Sports Day je v tem smislu le še ena izmed mnogih črnih lukenj. Športni dan nam ponuja možnost sodelovanja v štirih različnih disciplinah. Tek z ovirami, nemška polka, dvigovanje palačink in vožnjo s sanmi. Vse mini igre od nas zahtevajo predvsem bliskovito udrihanje po tipkah in hitre reflekse.

Ne rečem, da sem pričakoval globoko zgodbo, igra je pravzaprav v prvi vrsti namenjena predvsem gorečim privržencem serije in tem bo najbrž zabavno upravljati z njihovimi priljubljenimi liki. Komični elementi bodo nekaterim zadostovali in jih vsaj za malo daljši čas priklenili pred “male zaslone”. Dobra stran igre je tudi možnost igranja do štirih igralcev hkrati.

Kontrole v igri so sila preproste. Odvisno od izbrane discipline, pritiskamo različne številke, od enice do devetice. Tako se nam recimo ob Cartmanovem German polka dancingu na zaslonu prikazujejo številke, katere moramo pritisniti ob pravem času. Igro priporočam samo hardcore ljubiteljem South Parka, ostali denar raje porabite za kebap.

  • Share/Bookmark