Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: PuTTY

Objavljeno 24.06.2008 16:30 avtor kato

V časih, ko so bili možje še možje in so si pisali sami svoje gonilnike, mi ne bi bilo potrebno razlagati, kaj je SSH. Pa tudi tokrat ne bom, čeprav se zdi skoraj nujno, ko je govora o programu PuTTY. Pa vas naj vseeno poskusim prikrajšati za nekaj teorije 5-nivojskega modela TCP/IP.

Ime: PuTTY.
Razvija: Petteri Kangaslampi.
Vrsta: Odjemalec za SSH.
Preizkušeno na: Nokia E61i.

putty.png

Naj kar tako poudarim, da večina uporabnikov programa nikoli ne bo potrebovala, saj je namenjen predvsem odraslim resnim moškim, ki v vsebi nosijo vsaj trohico geeka.

Omogoča namreč povezavo iz enega računalnika na drugega, s katerim potem po varni povezavi počnemo karkoli se nam pač zahoče. Toda pozor – ne gre za oddaljeno omrežno povezavo v grafičnem načinu, ampak v ukazni vrstici (amaterji in nepoznavalci temu ponavadi pravijo DOS).

Zato je PuTTY za mobilne telefone resnično uporaben predvsem na napravah s polno tipkovnico QWERTY, saj je potrebno vsak ukaz natipkati. In kaj lahko z njim počnemo? Če ste sistemski skrbnik, lahko recimo zbudite spletni strežnik, ki se je odločil za predčasno prekinitev opravljanja svoje funkcije.

[PuTTY]

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Testno programje: PuTTY”

  1. Luka pravi:
    24.06.2008 18:40

    Ma ja hudo to ,.. to se spolnem un ssh bruteforcerji so bli cool.