Geesem

Blog o mobilnem.

Mobidružba: SMSji z javnimi opozorili.

Objavljeno 27.06.2008 15:35 avtor sabs

Ideja je odlična! Jaz recimo prejemam en kup smsjev v promocijski namen, katerih se vedno znova in znova poskušam znebit, pa ljubezenske smsje, smsje iz faksa, če želim tudi banke…. Kot smo enkrat že omenjali uporabniki mobilnih telefonov v Španiji najbolj uporabljajo tekstovna sporočilca. Tako je španski minister za zdravstvo, Bernat Soria objavil, da bo vlada pošiljala opozorilna SMS sporočila z nasveti tistim, ki so v nevarnosti zaradi visokih temperatur – upokojenci, kronično bolni in tisti, ki delajo zunaj. Lansirali so tudi oglaševalsko kampanjo z naslovom “Combating the heat is in your hands”.

Španija namreč v naslednjem tednu pričakuje temperature nad 40 stopinj celzija, z oranžnim alarmom v Sevilli, Cordobi in Jaenu ter rumenim opozorilom v Granadi kjer bo okoli 38 stopinj.
V SMSjih, ki jih bodo pošiljali ljudem bo pisalo naj se prebivalci zadosti hidrirajo, naj se izogibajo fizičnim aktivnostim in naj nosijo oblačila svetlih barv.

Glede na to, da smo tudi v Sloveniji v nekaj zadnjih dneh začutili izjemno vročino so takšna obvestila zelo na mestu. Za tiste, ki ne poslušajo radia ali ne gledajo poročil, so opozorila na drugih kanalih javnega obveščanja izredno dobra ideja.

  • Share/Bookmark