Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: AutoLock

Objavljeno 1.07.2008 15:32 avtor kato

Razvoj mobilne telefonije je iz telefonov naredil večnamenske naprave, ki služijo marsičemu, včasih celo telefoniranju. A kljub temu se zgodi, da izdelovalci telefonov včasih pozabijo na kakšno nujno potrebno zmogljivost tudi pri mobilnikih najvišjega cenovnega razreda. Takšen je tudi AutoLock.

Ime: AutoLock.
Razvija: Petteri Muilu.
Vrsta: Pripomoček.
Preizkušeno na: Nokia E61i.

autolock.png

AutoLock Nokiinim telefonom vrača možnost samodejnega zaklepanja tipkovnice, ki jo poznamo že dolga leta in smo se (vsaj nekateri) nanjo navadili, zato težko zdržimo brez. Po določenem času se nedejavnosti se tipkovnica zaklene, odklenemo pa jo (kot običajno) s posebno kombinacijo tipk.

Prenos in namestitev programa sta zelo enostavna, tako da vam ne bosta povzročala preglavic, če ste že nameščali dodatne programe za S60. Podobno je z uporabo – AutoLock se samodejno zažene ob zagonu mobilnika, ponuja pa samo dve nastavitvi: vklop in izklop samodejnega zaklepanja ter spreminjanje dolžine časa nedejavnosti pred zaklepom.

Zakaj Nokia npr. modela E61i ni opremila z možnostjo samodejnega zaklepa, nam ni znano, gotovo pa je, da vam bo AutoLock močno olajšal življenje, če ste bili doslej vajeni mobilnega telefona s takšnim načinom delovanja.

[AutoLock]

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Testno programje: AutoLock”

 1. Luka pravi:
  1.07.2008 18:16

  Izgleda cool.

 2. robert pravi:
  1.07.2008 21:26

  Ni mi cist jasno o kaksnem zaklepanju je govora, moja E51 se cisto lepo sama zaklene??

 3. kato pravi:
  2.07.2008 00:13

  Pardon, mislim sem na E61i.