Geesem

Blog o mobilnem.

Apple vs. Microsoft, kdo nas (bolj) poneumlja?

Objavljeno 8.07.2008 20:40 avtor aleksij

Na Flickru sem pravkar naletel na spodnjo sliko. Na prvi pogled nima veliko skupnega z mobilno telefonijo, pa je vendar trenutno dovolj aktualna, da jo je preprosto treba pokazati … in malce pokomentirati seveda.

V vsaki šali je nekaj resnice in še najbolj nenavadno je to, da ob pogledu na številčne gumbe, postlane po Microsoftovi konzoli, dobim občutek svobode (kar ni ravno splošno prepričanje o njihovi pogosto svojeglavi programski opremi). Zakaj jabolkofili tako manično častijo preprostost mi postaja vse večja uganka, še bolj zanimivo je to, da so pripravljeni prostovoljno uklestiti svoje možnosti, se ob tem zadovoljno smehljati in hkrati ognjevito širiti svojo vero. Vse skupaj je sumljivo podobno zasvojenosti.

Po drugi strani pa Microsoft že od prvega trenutka nastopi hladno in neizprosno. Strah vzbujajoče številne kombinacije marsikoga odvrnejo že na prvi pogled. Kdor pa vendarle ne vrže puške v koruzo ob prvem poku kokice, je z vsakim trenutkom bližje softwareski nirvani – z vsakim preživetim modrim zaslonom takorekoč bližje zvezdam. Z možnostjo izbire neogibno pride tudi možnost napake in veselja, ki sledi ko ponovno naložimo operacijski sistem.

Nova generacija iPhonea ali HTC Touch Diamond? Tudi v mobilnem okolju se srečamo s podobnimi situacijami in marsikdo je že ob prvem poslanem SMS-u na mobilniku z Windows Mobile, aparat prodal in kupil Nokio. Seveda zadeve niso tako komplicirane, kot se zdijo saj so uporabniški vmesniki postali zadovoljivo prijazni širšim množicam.

In kaj izbrati? Če imate na voljo dovolj sredstev potem je najbolje imeti tako iPhone, kot Windows Mobile telefon. Vsak ima svoje prednosti in slabosti …

Ob vsem tem pa na spodnji sliki pogrešam le eno stvar – nešteto gumbov.

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Apple vs. Microsoft, kdo nas (bolj) poneumlja?”

 1. Borut-t pravi:
  24.08.2008 13:08

  Le čevlje sodi naj kopitar…

 2. Luka pravi:
  24.08.2008 14:24

  Ha … se strinjam borut.