Geesem

Blog o mobilnem.

[iPhone] Igra tedna: Trism

Objavljeno 3.08.2008 16:50 avtor aleksij

Na dobro miselno igro naletim bolj poredko. Tokrat sem dobesedno zadel Jackpot … Če mislite da je Bejewled dobra puzzle/miselna igra potem očitno še niste poskusili Trism!

naslov: Trism
razvijalec: Demiforce
žanr: miselna
igrano na: Apple iPhone

Igro, ki zasvoji še najbolj zapriseženega puzzlefoba odlikujeta preprostost in inovativnost. Cilj je urediti tikotnike tako, da se hkrati dotikajo vsaj trije enake barve. Premikati ne moremo posameznih trikotnikov, vendar samo celo vrsto hkrati, za nameček se vsaka vrsta lahko premika v dveh različnih smereh.

To seveda še ni vse, Trism namreč utilizira tudi vgrajen akcelometer, saj se trikotniki razporedijo relativno na to kje je trenutni vrh zaslona. Tovrstno menjavanje gravitacijskega učinka resnično ustvari skoraj nepredstavljivo število kombinacij. Poleg tega  situacijo popestrijo tudi power-upi (mavrični trikotniki, bombe, lepljivi trikotniki, …).

Igro lahko kupite v iTunes trgovini, za uspešno namestitev pa potrebujete iPhone ali iPod Touch z nameščeno programsko opremo 2.0. V kolikor nimate nadgrajenega softwarea na različico 2.0 si lahko brezplačno naložite alpha različico (med vire dodajte http://modmyifone.com/installer.xml).

  • Share/Bookmark