Geesem

Blog o mobilnem.

James Bond, Seks v mestu, Dark Knight … vsi telefonirajo!

Objavljeno 6.08.2008 17:53 avtor aleksij

Proizvajalci mobilnikov radi svoje stvaritve predstavijo širši javnosti v popularnih filmih in televizijskih serijah. Skrbno načrtovan product placement je večplastno koristen. Je odličen način oglaševanja, filmarjem nikoli ne škodijo dodatna finančna sredstva in nenazadnje se lahko končen uporabnik – gledalec – preko oglaševanih izdelkov identificira s fiktivnimi karakterji in prenese malo movie magica v svoj vsakdan.

Seks v mestu nam je recimo ponudil pravi gangbang mobilnikov. Zelo nazorno smo lahko videli iPhone (Samantha), Blackberry 8700 (Miranda) in Sidekick (Carriejeva pomočnica). Poleplejnega mobilnika protagonistke Carrie nam ni uspelo prepoznati.

Temni vitez Batman, v filmu Dark Knight prav ta trenutek na velikih platnih vihti svoj prototipni model Nokie Tube, na prodaj pa je tudi posebna izdaja Nokie 6205.

V prihajajočem filmu Jamesa Bonda, Quantum of Solace, pa bo agentu v pomoč Sony Ericssonov mobilnik C902 (seveda v posebni, predelani izdaji). James Bond je sicer tako ali tako nabit s product placementom, dobro se še spomnim kako je Halle Berry v filmu Die another day bombo aktivirala kar s pomočjo Sony Ericssonovega mobilnika T68i.

  • Share/Bookmark