Geesem

Blog o mobilnem.

Mobidružba: Plogg-Blu nadzira porabo elektrike z vašega mobilca

Objavljeno 8.08.2008 12:40 avtor sabs

Nekje sem zadnjič prebrala, da nekatere naprave v stanovanju porabijo ogromno elektrike tudi ko so ugasnjene in na stand-by. Baje računalniki ki “spijo” porabijo največ, pa igralne konzole – med prvaki porabe je PS 3 in vsi adapterji za telefone, ki ostanejo vključeni v elektriko. Ampak mene še vseeno zanima kolikšna je pravzaprav ta poraba! Za takšne kot sem jaz in vse tiste, ki pazijo na svoj ogljikov dioksidni delež v okolju je na tržišču napravica PloggBlu.

Gre za adapter, ki se ga priklopi v električno vtičnico tistih naprav, katerih porabo želite meriti. Ta adapter potem wi-fi pošilja podatke na vaš mobilni telefon ali pa računalnik. Plogg-Blu se poveže z Windows Mobile in telefoni Series 60. Na ekrančku se prikaže v vatih porabljena elektrika poleg tega pa program ponuja še različne možnosti razpredelnic, primerjav in grafov.
Največji cuker tega gadgeta je, da lahko s programčkom na daljavo ugasnete tisto napravo, ki je vklopljena v adapter Plogg-Blu.

Napravica stane 65 funtov, kar ni poceni, se pa izplača na dolgi rok kajti z njo lahko privarčujete marsikateri v nič izgubljeni evro!

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Mobidružba: Plogg-Blu nadzira porabo elektrike z vašega mobilca”

 1. Luka pravi:
  8.08.2008 15:16

  Ma kašne ej.

 2. aleksijaleksij pravi:
  8.08.2008 23:24

  kar je tukaj ironično je to, da ob poskusu nadziranja količine ponepotrebnem porabljene energije, porabiš še toliko več za wifi, etc. :)

 3. aleksijaleksij pravi:
  8.08.2008 23:26

  sicer pa check this: http://kevinrose.com/blogg/2008/8/6/ideas-ipower.html